Yvonne
Nieuwenhuizen

‘Ik heb een passie voor mensen en hun persoonlijke verhaal’

Over Yvonne

‘Voelen dat ik leef’, daar houd ik van. Iets doen, klein of groot, wat ik nog niet eerder heb gedaan of waar ik blij van word. Van een cappuccino in een sfeervol zaakje tot reizen door een nieuwe omgeving.  Ook het leven zie ik als een reis; je hebt fijne en minder fijne ervaringen en ontmoetingen. Het is zowel afzien als genieten en wordt pas echt prettig wanneer je je verwachtingen loslaat en meebeweegt met wat er op je pad komt. Als coach loop ik even met de ander mee als reisleider. Wensen helder krijgen, doorvragen, doelen formuleren, tips en tricks geven voor onderweg. Ik help het verhaal te herschrijven en de regie te pakken. Pro actief creëren in plaats van passief reageren.

Ik heb een passie  voor mensen en hun persoonlijke verhaal. Studeerde daarom af op TV aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg. Daarna volgden allerlei banen, van communicatieadviseur en een jaar culinair journalist, tot wijkmanager. Met tussendoor uitstapjes als reisleidster in Zuid-Frankrijk en een jaar op wereldreis met de rugzak ofwel: ‘Voelen dat ik leef’ avonturen. Met De wet van de aantrekkingskracht, manifesteren en denken in mogelijkheden streef ik naar een leven van bewust creëren in plaats van alleen reageren.

Let the beauty of what you love,

be what you do.

Rumi

Mijn sterke gevoeligheid is mijn kracht

Coachen doe ik al 12 jaar en gaat inmiddels freestyle op ervaring, gevoel en intuïtie. Ik leef mijn missie en elk coachgesprek geeft me energie. Inmiddels is mijn sterke gevoeligheid (hsp) mijn kracht. Toen ik jong was, had ik er vooral last van dat mijn gevoel zo open stond. Ik kampte vanaf mijn 15e met depressieve gevoelens en heb vele jaren met onzekerheid gestoeid. Inmiddels kan ik veel beter omgaan met mijn gevoeligheid en ervaar ik het als kracht. Ook zeker als coach. Ik streef ernaar om voor anderen de tijdelijke gids te zijn, die ik zelf had willen hebben toen ik tegen dingen aanliep. 

Mijn missie is een positief verschil
maken in de wereld

Alles is er al

Mensen en situaties die je triggeren, laten je zien waar je nog niet vrij bent. Ik geloof dat je buitenwereld je binnenwereld spiegelt. Wanneer je bijvoorbeeld jezelf afwijst, krijg je dat gespiegeld door je omgeving. Op je werk en in je relaties met anderen. Als coach help ik om te leven vanuit positief bewustzijn en in liefdevolle verbinding met jezelf en anderen.  Uitgangspunt is dat er niets mis met je is. Alles is er al, we ruimen alleen de blokkades op. Zie het als onkruid wieden in je tuin, of je auto die een onderhoudsbeurt krijgt zodat alles weer soepel loopt. 

Ik coach freestyle, geïnspireerd onder meer op de methode van lifecoach Peter Crone, NLP, diverse NOBCO erkende coachopleidingen zoals stress- en burn-outbegeleiding en 12 jaar coachen op thema’s als zelfvertrouwen, persoonlijk leiderschap en transformatie en natuurlijk mijn eigen, brede levenservaring. Online coaching heeft mijn voorkeur, op locatie is mogelijk rondom Middelburg en Heemstede/ Haarlem. Coaching kan in het Nederlands en in het Engels.